Wat een complimentje kan doen

Daar hing de deur vol met leuke complimenten kaartjes. Ik had Valentijnsdag omgetoverd tot complimentendag. Want, liefde, verliefdheid en alles wat daarmee van doen heeft is nogal een “dingetje”. 

Goed, de kinderen van mijn groep 5/6 kwamen druppelsgewijs binnen. De een valt het natuurlijk meteen op dat de deur er anders uitziet, de ander loopt gewoon naar zijn of haar plek en de volgende kijkt mij vragend aan.
Als iedereen binnen is leg ik mijn plannetje uit. “Deel vooral vandaag een complimentje uit, wees lief voor elkaar en dat het liefst elke dag!”

Het duurt even… 
Mij natuurlijk weer iets te lang! Ik dacht al, hè jammer. Toch niet zo leuk als ik het in mijn hoofd had. Of, toch wel?!

Als het eerste kaartje is uitgedeeld, volgen snel alle leerlingen. Sommige ontvangen, sommige delen uit, er zijn er bij die ook naar andere juffen willen om iets uit te delen. Er ontstaat een positieve tornado in de klas.
Een van de jongens in mijn klas, een jongen die niet per se op de voorgrond hoeft, heeft de kaartjes met plakband aan zijn oren gehangen. Ik maak snel een foto, dit moet zijn moeder ook zien!

De andere complimenten worden op de tafeltjes geplakt. “Dan kan ik er nog even naar kijken.”

En dan, precies dat wat mijn missie is, gebeurde er dit in de groep.
“Jongens, heeft iedereen nu wel een complimentje?” Dit gonsde door de groep. Er wordt rondgelopen en nagevraagd. Iedereen heeft in ieder geval één kaartje gekregen vandaag. Soms is één kaartje meer dan genoeg. Hij kwam bij mij. Met een glimlach van oor tot oor. “Juf, ik kreeg deze… van hém” zei hij zuchtend. Hij had nooit gedacht dat hij dit, passende, compliment van juist díe klasgenoot zou krijgen. Hij was dolgelukkig.
Ik ook.

Vera van der Wende
(Leerkracht groep 5/6)
avonturenvanjufvera.wordpress.com

Juf, liefde, Meester, valentijnsdag

Comments (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle nieuwe producten en acties!

© 2020 MEES&CO, All Rights Reserved.