Juf in spanning

Wie denkt dat de meesters en juffen het niet spannend vinden om (na de zomervakantie) een nieuwe klas te krijgen, hebben het mis. Als vierde en hopelijk ook laatstejaars student aan de verkorte opleiding tot leerkracht basisonderwijs, begin ik na deze zomervakantie aan mijn vierde en hopelijk laatste stageklas voordat ik aan mijn LIO mag beginnen. Spannend dat ik het vind! Helemaal omdat ik nog niet weet op welke school en in welke groep ik mijn stage mag gaan lopen. Deze stages worden ingedeeld door mijn Hogeschool en daar is het wachten nu nog op. Dat betekent dat ik dus pas de tweede of derde week van het nieuwe schooljaar binnen kom rollen als nieuwe extra juf.

Persoonlijk had ik graag bij die eerste week willen zijn. Van te voren al willen helpen met het inrichten van het lokaal en ook weer even wennen aan het idee van juf zijn. Al kan ik mij ook heel goed voorstellen dat de juf of meester bij wie ik in de klas kom stage lopen, dit zelf en misschien wel alleen wil doen. Dit wordt mijn tweede jaar in het onderwijs en ik moet na zo’n vakantie van 6 weken toch echt wel weer even wennen. Maar met mij hopelijk ook alle meesters en juffen die al jaren voor de klas staan.

Het afgelopen schooljaar ging snel voorbij. Eindelijk weet ik wat ze bedoelen met dat de dagen op het werk voorbij kunnen vliegen. Wanneer je het ook nog eens enorm naar je zin hebt, gaat het dubbelop. Dit schooljaar zal voor mij in het teken staan van zelfstandig voor de klas, meer dan een losse les voorbereiden en toewerken naar de LIO die in februari van start zal gaan. Om in februari te mogen starten moet ik eerst nog mijn kennisbasistoets rekenen halen, je weet wel, die ellendige toets die ik op 1 foutje te veel net niet heb gehaald. In oktober heb ik weer een kans en dan moet het goed komen. Nog meer spanning!

Maar die spanning, tot het moment dat je hoort op welke school je geplaatst bent, welke groep je krijgt.. Het is net de uitslag van het Eurovisie Songfestival..

Mijn naam is Suzanne, 30 jaar en komende tijd zal ik jullie op de blog van MEES&CO meenemen in mijn hopelijk laatste studiejaar. Mijn stage in het eerste half jaar, mijn LIO vanaf februari, onderzoek doen en het schrijven van een scriptie met natuurlijk daarbij alle avonturen die ik gedurende deze tijd in het onderwijs meemaak. 

Suzanne Luijckx
(Vierdejaars PABO studente)
Instagram: @jufsuzanne_

Hogeschool, LIO, PABO, spanning, stage, Student, Zelfstandig

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle nieuwe producten en acties!

© 2021 MEES&CO, All Rights Reserved.