Ik schrik me rot!

Het is vandaag vrijdag en de kinderen in mijn klas mogen dan speelgoed meenemen naar school. Het is dan de bedoeling dat zij dit al meenemen in de ochtend, want de kinderen eten altijd een broodje op school. Pas in de middag mag er met het speelgoed gespeeld worden. Dat is in het begin voor sommige kinderen wel lastig, maar naar mate het jaar vordert wennen ze eraan. Het speelgoed wordt altijd verzameld op één tafel. Ik zie dat de kinderen auto’s, Playmobil, verkleedkleding, kindergereedschap en poppen hebben meegenomen.

Voor iedereen die niet weet wat “kindergereedschap” is. Tegenwoordig maakt Bosch, die gereedschappen maakt om mee te klussen, ook gereedschappen voor kinderen. Het ziet er super echt uit en de meesten vinden het prachtig. Het enige nadeel aan dit gereedschap is… het maakt ook net zo veel herrie als het echte gereedschap. Daar zit een juf op vrijdagmiddag eigenlijk niet echt op te wachten… Haha

Als de middag eenmaal in aangebroken laat ik de kinderen met hun speelgoed spelen. Ik zie dat twee leerlingen de verkleedkleren uit de tas halen. Er volgt een korte discussie over wie welk pak aan mag, maar daarna worden de pakken aangetrokken. Op dat moment vertrekt een leerling naar het toilet. De jongens hebben zich in een Spiderman- en Star Wars pak gehesen. Spiderman bevindt zich vlak bij de deur van de klas en Star Wars is meer achter in de klas bij de kasten. De WC-jongen komt terug en ik zie dat hij schrikt van het feit dat Spiderman voor zijn neus staat. Het jongetje in het pak doet enthousiast zijn masker af en zegt: “Ik ben het hoor!”

Waarop de WC-jongen onzeker antwoordt: “Dat wist ik wel hoor!” Hij draait zich om en loopt richting de kasten. Hij heeft echt nog geen idee van de Star Wars die zich daar onbewust achter de kast schuil houdt. Als de jongen zich omdraait en oog in oog komt te staan met Star Wars, zie ik hem schrikken. Hij verstijft helemaal met zijn handen in de aanslag om zich te kunnen verdedigen. Enkele seconden blijft de jongen zo staan terwijl Star Wars een aantal kreten uitkraamt. De verschrikte jongen komt langzaam tot de ontdekking dat een van zijn klasgenoten in het pak zit en ontspant. Hij loopt langzaam verder en roept vanachter de kast: “Je liet me echt schrikken man!”

Typische Juffe Dingen
(Juf kleuterklas)

Volg mij ook op Facebook of bekijk mijn website

Juf, Kleuters, Meester, onderwijs, Schrikken, Spiderman, Star Wars

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle nieuwe producten en acties!

© 2019 MEES&CO, All Rights Reserved.