De eindmusical: een mooie herinnering

Daar staat ze… stralend, met zuivere stem; een solo in de musical. Wat ben ik trots. Niet alleen op haar, maar ook op haar klasgenoten. De musical, waar ze samen de sterren van de hemel spelen.

Trots; niet alleen op dit eindresultaat; maar ook de weg ernaartoe. Het begon al met de rolverdeling. Deze ene rol stond bij meer meiden op nummer 1. Dus; we planden audities in. Stukjes solo werden gezongen; nog wat onzeker en onwennig. Meerdere meiden klonken goed en hadden het in zich deze rol te dragen. Het lot, in de vorm van een muntje, hielp een handje en één gelukkige was het resultaat. De andere meiden waren sportief. Thuis werd een traan gelaten en de teleurstelling verwerkt. Daarna werd alle energie ingezet om hun rol, niet eerste, soms ook niet de tweede of derde keuze, onvergetelijk te maken. En er werd hard gewerkt.

Rollen werden onmisbaar om deze musical compleet te maken. Talenten werden ingezet: make-up, dans, film, muziek, alle talenten werden ingezet om een spetterend eindresultaat neer te zetten. En dat is te zien. De musical klopt… ik bedenk me hoe knap het is hoe kinderen elkaar deze ruimte gunnen. De ruimte om elkaars talent te benutten en iemand in zijn/ haar kracht te zetten.

Ik ben trots en hoop dat elke leerling onthoudt welk gevoel dit geeft. Samen iets moois bereiken; een mooie herinnering is gemaakt. Samen bereik je meer dan alleen. Geef elkaar ruimte, maar pak ook je verantwoordelijkheid. Gun elkaar succes, accepteer elkaars verschillen. Een mooie eindmusical is een fantastisch eindresultaat maar de weg ernaartoe misschien wel waardevoller. Iets wat zij zich niet realiseren, maar ik als juf zo mooi vind om te zien.

Marjolein Hartog
(Leerkracht groep 8)

docent, Juf, leraar, Meester, musical, onderwijs

Reactie

  • Zo ontzettend mooi hoe je samenwerkt naar zo’n prachtig einddoel. Maar ook alles inderdaad wat er bij hoort van teleurstelling tot blijdschap. Heel mooi om te lezen. Ik vond de musical toen heel spannend om te doen en gaf ons als klas ook een belangrijk gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle nieuwe producten en acties!

© 2020 MEES&CO, All Rights Reserved.